Ervaringen van cliënten

Margarita:

“Je kunt duidelijk merken dat Yolanthe Olthof erg ervaren is en er goed in is om snel tot de kern van een probleem door te dringen. In slechts een klein aantal gesprekken is er een stuk meer helderheid ontstaan rond een aantal zaken waar ik de laatste tijd moeite mee had. Yolanthe kan heel scherp observeren en je vervolgens een spiegel voorhouden door je te confronteren met wat je zegt en doet. Vervolgens laat ze je zelf de conclusies trekken. Dit vond ik erg leerzaam. Los van dit alles is ze ook gewoon een heel prettig persoon om mee te praten en merk je duidelijk dat haar interesse in je verhaal oprecht is.”

 

Robert:

“Zo nu en dan sta ik er bij stil.
En dan ben ik verbaasd en blij.
Dan ben ik mij ook heel bewust van de steun en hulp die ik van bepaalde mensen heb gekregen. Daar ben ik hen zeer dankbaar voor. Eén van die mensen is Yolanthe Olthof.

Ik sta er bij stil dat er in de afgelopen anderhalf jaar heel wat veranderd is in mijn leven. En niet alleen heel wat, maar ook ik zelf. Ik ben blij dat ik nu anders in het leven sta en verbaasd dat je zo anders tegen zaken aan kunt kijken en dat je zo anders kunt handelen.

Yolanthe Olthof heeft mij op een zeer professionele en aangename wijze daarbij geholpen. Zij heeft mij dingen doen inzien. Zij heeft mij handvatten gegeven om zaken anders aan te pakken. Dit alles op een zeer coachende manier. De meeste oplossingen kwamen bij mijzelf vandaan. Die bespraken we en ik kreeg de opdracht mee om ze in het dagelijkse leven toe te passen. Door dat oefenen, daarna evalueren en (indien nodig) aanpassingen aan te brengen werden ze een onderdeel van mijn dagelijks leven. En dat leven, dat veranderde (met vallen en opstaan!!) in positieve zin. En nu, ruim driekwart jaar na ons laatste gesprek, maken ze nog steeds onderdeel uit van mijn denken en van mijn leven. Een hele goede reden om Yolanthe Olthof dankbaar voor te zijn.”

 

Susanna:

“In het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 heb ik een aantal coachings-gesprekken met Yolanthe gehad. Yolanthe is een prettige, warme vrouw waarbij je je snel op je gemak voelt. De coaching van Yolanthe heeft mij geholpen met een aantal lastige vraagstukken die op dat moment in mijn leven, met name op mijn werk, speelden.

Het is prettig als je met iemand kunt “sparren” over hoe je bepaalde zaken het beste kunt aanpakken. Het helpt als iemand die wat verder van je af staat er met een open, neutrale blik naar kijkt. Familie en vrienden staan vaak te dicht bij je en kunnen je daarom soms minder goed helpen. Ook wil je soms je naasten niet belasten met je persoonlijke problemen.

Je kunt vastzitten in bepaalde denkpatronen waar je je niet altijd bewust van bent. Deze patronen kunnen je belemmeren bij het vinden van een oplossing en het bereiken van bepaalde doelen. Samen met een objectieve coach kom je tot andere invalshoeken en leer je om eens anders naar bepaalde dingen te kijken, met soms verrassende uitkomsten. Zo lukt het je om weer op “het goede spoor” te komen.

Ik heb veel aan de coaching van Yolanthe gehad en raad het daarom iedereen aan.”